Στο ορεινό παραδοσιακό χωριό του Αγίου Νικολάου στην Σιθωνία Χαλκιδικής και συγκεκριμένα σε οικόπεδο εμβαδού 830 τ.μ. σχεδιάζονται δύο διώροφα κτίρια κατοικιών , τα οποία τοποθετούνται στο οικόπεδο με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκονται σε επικοινωνία εξασφαλίζοντας παράλληλα την ιδιωτικότητά τους.
Το πρώτο κτίριο διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα , ισόγειο και όροφος, τα οποία επικοινωνούν μέσω εσωτερικού κλιμακοστασίου . Στο ισόγειο φιλοξενούνται χώροι όπως κουζίνα , καθιστικό, χώρος υπνοδωματίου και λουτρό ενώ στον όροφο τοποθετούνται δύο υπνοδωμάτια και ένα λουτρό. Οι βεράντες που υπάρχουν στο επίπεδο του ισογείου όσο και ο εξώστης στον όροφο εξασφαλίζουν την σύνδεση του εξωτερικού με τον εσωτερικό χώρο.
Το δεύτερο κτίριο φιλοξενεί 4 διαμερίσματα, δύο στο ισόγειο και δύο στον όροφο. Η πρόσβαση των διαμερισμάτων του ορόφου γίνεται μέσω του εξωτερικού κλιμακοστασίου που βρίσκεται στον ημιυπαίθριο χώρο του ισογείου ενώ όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν ενιαίο χώρο καθιστικού-κουζίνας, υπνοδωμάτιο και λουτρό. Η ύπαρξη βεραντών και εξωστών ενισχύουν την συνδιαλλαγή των ενοίκων με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής , στην οποίο το στοιχείο του πρασίνου είναι ιδιαίτερα έντονο. Επίσης, τα διαμερίσματα του ορόφου διαθέτουν σοφίτα , στην οποία φιλοξενείται και ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο.
Η υιοθέτηση φυσικών υλικών συμβάλλει στην ενίσχυση του τοπικού χαρακτήρα οδηγώντας στην αρμονική συνύπαρξη των κτιρίων με την ευρύτερη περιοχή. Η πέτρα με την οποία θα επενδυθεί το κτίριο , η πέτρα που θα επιλεγεί για τα εξωτερικά και εσωτερικά δάπεδα , το ξύλο των εξωτερικών στεγάστρων και τα κεραμίδια με τα οποία θα επικαλυφθούν αυτά, είναι υλικά που συναντώνται κατά κόρον στην παραδοσιακή αρχιτεκτονικής της Χαλκιδικής. Τέλος, το κοινόχρηστο barbeque , το οποίο τοποθετείται μπροστά από το πρώτο κτίριο σε διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο και το οποίο προστατεύεται μέσω της μεταλλικής πέργκολας από τις διάφορες καιρικές συνθήκες ενισχύει την αίσθηση της ομαδικότητας και συνάντησης.